Siirry pääsisältöön

NOUSIAISTEN PÄIVÄT 2023: TYÖTÄ JA TAIKUUTTA!

Nousiaisten päivät Henrikin markkinatapahtumineen ovat tältä vuodelta ohi. Päällimmäiset tunteet ovat ilo ja ylpeys siitä, että tilaisuudet löysivät osallistujansa ja palaute on ollut positiivista. Markkinoilla oli liikennevastaavan arvion mukaan noin 1500 kävijää, mikä on huikea määrä yleisöä pienelle paikkakunnalle!

Tämän kaltaisen tapahtuman järjestäminen on monen ihmisen yhteinen voimanponnistus. Mukana on yrityksiä, yhdistyksiä, markkinamyyjiä, esiintyjiä, vapaaehtoisia ja tietysti kunta henkilöstöineen. Kuntalaisille tapahtumat antavat mahdollisuuden tavata toisiaan ja saada elämyksiä. Parhaimmillaan tilaisuudet myös kohottavat yhteishenkeä ja lisäävät ylpeydentunnetta omasta kunnasta.


Toivon mukaan tilaisuudet antavat myös vierailijoille kurkistusikkunan Nousiaisten kuntaan, siitä millaista kunnassa olisi elää ja olla. Luonnollisesti isossa tapahtumassa liikkuu raha. Yritykset ja myyjät saavat tuotteitaan ja palvelujaan myydyksi tai ainakin tehtyä yritystään tunnetuksi. Yhdistyksille taas tapahtumat antavat mahdollisuuden tavata jäseniään, hankkia uusia ja promota toimintaansa.


Tänä vuonna saimme hyvää palautetta monipuolisesta ohjelmasta, hyvistä paikoitusjärjestelyistä ja rennosta meiningistä. Kehitettävääkin löytyi: miten voisimme huomioida liikuntarajoitteiset entistä paremmin, miten laajentaa ruokapalveluja vielä monipuolisemmiksi ja miten järjestäjien viestintä sujuisi sutjakkaammin. Näitä kaikkia voimme lähteä markkinatoimikunnan kanssa kehittämään, jotta ensi vuonna meillä olisi tiedossa vähintäänkin yhtä upea tapahtuma.

Lopuksi muutama tunteita pinnalle nostattava muisto markkinoilta: torimyyjien tyytyväiset hymyt ja peukun nostot, kun kauppa kävi hyvin, yhdistysaktiivien ilahtuneet kommentit uusien jäsenten värväämisen sujumisesta, lavan edessä istuneiden pikkupoikien tarttuvat naurunremahdukset taikurin tehdessä taikojaan ja osallistuvan budjetoinnin avulla hankitun vaijerikeinun luota kantautuneet riemunkiljahdukset. Sykähdyttävää oli kuulla hyvää musisointia, kuulla koskettavia runoja ja nähdä ajatuksia herättävää taidetta, silittää ponin turpaa ja halata tuttuja.

Tapahtumat tarvitsevat paljon tekijöitä, lämmintä pilvipoutasäätä (joka nyt sattui kohdalle), iloista yleisöä sekä tietysti ripauksen taikaa!

Tässä vielä tunnelmapaloja Samba Cariocan tahdittamana: 

https://www.instagram.com/reel/CwNAffwoQ6g/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käynti Uunisvuoren susiluolassa

  Kesäkuussa pääsin tutustumaan Katri Dunderfeltin ja Juha Saarisen opastuksella Nousiaisten kotiseutuyhdistyksen ylläpitämään museoalueeseen Topoisissa. Sieltä minut lähetettiin seuraavaksi seikkailemaan Uunisvuorelle. Siellä sijaitsisi niin sanottu Susiluola. Oppaakseni sain Kuhankuonon Latu ja Polku ry:n Pekka Kavenin.   Pekka haki minut kunnanviraston pihalta ja kehotti panemaan ulkoiluun sopivat vaatteet päälle.  Hän muistutti, että yöllä oli satanut ja sen vuoksi metsässä olisi märkää ja ilmassa lentelisi hyttysiä.  Olin onneksi ottanut sopivat varusteet mukaan autoon ja vaihdoin pikaisesti pitkähihaisen päälle ja vedin saappaat jalkaan.  Sitten olimmekin valmiina retkelle.  Käännyimme Koljolantieltä Kirkkotielle ja pian siitä oikealle Luola-Paunperkontielle. Matkanteko tyssäsi melkein heti alkuunsa, sillä tukkirekka tukki koko tien. Pekka peruutteli onneksi kokeneesti pitkän matkan takaisinpäin, kunnes pääsimme kääntymään Kirkkotielle. Hän lohdutteli, että luolalle pääsisi m

Pyhä Bartolomeus ottaa selfien sekä muita mielenkiintoisia juttuja Nousiaisten kirkosta

Kylä kuljettaa -blogini t oisen jutun aiheena on Nousiaisten kirkko. Sinne minut lähettivät aiemmin keväällä Falkinkosken talviuintipaikalta Ida ja Sonja Malmberg. Kohti kirkkoa Sovin vs. kirkkoherra Jarno Johanssonin kanssa, että hän esittelee minulle kirkkoa esineineen ja tarinoineen toukokuun alussa.  Tapasimme kirkkoherran virastossa, josta lähdimme jalan kohti kirkkoa.  Mietin, että tämä on varmasti yksi Nousiaisten kauneimmista paikoista: vehreä maaseutumaisema, jota elävöittävät vanhat puiset rakennukset, ikiaikainen kivikirkko ja auringonkeltaisena hehkuva Kirkonpiirin koulu. Pyhän Henrikin legenda Nousiaisten Pyhän Henrikin kirkko on nimetty piispa Henrikin kunniaksi. Kaikkien tunteman legendan mukaan Henrik kohtasi marttyyrikuoleman talonpoika Lallin iskiessä tätä kuolettavasti kirveellä päähän.  Perimätiedon mukaan Piispa Henrik olisi alun perin haudattu Nousiaisiin ja myöhemmin hänen jäännöksensä olisi siirretty Turun tuomiokirkkoon. Miten lie, mutta varma tosiasia on,